Persoonlijke aandacht voor jou

FOCUS 2 BE...

Kindbehartiger

De stem van het kind in een scheidingssituatie


Als Kindbehartiger ben ik er voor kinderen in een scheidingssituatie. De stem van het kind wordt door de Kindbehartiger geborgd en krijgt een plek in het geheel.

Kindbehartiger Focus 2 Be

WAT IS EEN KINDBEHARTIGER?

De Kindbehartiger is een professional die er speciaal is voor kinderen in een scheidingssituatie, om te luisteren naar hun stem, het liefst zo vroeg mogelijk en om hun stem te vertalen en te borgen richting ouders, verzorgers, overige belanghebbenden en indien nodig het juridisch speelveld. De Kindbehartiger treedt op als belangenbehartiger van kinderen in een scheidingssituatie, begeleidt en ondersteunt kinderen, hun ouders en verzorgers en draagt ertoe bij dat kinderen zich (weer) vrij kunnen bewegen tussen hun ouders, verzorgers en andere belanghebbenden.


De Kindbehartiger biedt kinderen in een scheidingssituatie in eerste instantie een luisterend oor. Kinderen hebben eigen gedachten over de scheiding van hun ouders en hebben het recht om hun gevoelens en wensen te delen. Het liefst met een neutraal iemand die er echt voor hen is. Dit is de rol van de Kindbehartiger.


Kindbehartigers zijn professionals die ervaring hebben in de omgang en gespreksvoering met kinderen in een scheidingssituatie, kennis hebben van de ontwikkelingsfasen van kinderen alsmede van het scheidingsproces, inzetten op het ouderschap dat blijft ook na de scheiding en bekend zijn met het juridisch speelveld. Via de Kindbehartiger wordt kinderparticipatie in een zo vroeg mogelijk stadium voorop gezet in lijn met de artikelen 9 en 12 van het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind, wordt materie rondom de scheiding op kindvriendelijke wijze vertaald naar het kind en wordt kinderen tegelijkertijd bescherming geboden ten aanzien van de kwetsbare positie waarin zij zich bevinden.



WAT DOET EEN KINDBEHARTIGER?

Als Kindbehartiger zorg ik er voor dat de stem van ieder kind in een scheidingssituatie een plek krijgt binnen het geheel en ik verbind daarbij waar nodig het zorgvraagstuk aan het juridisch speelveld. Ouders zijn in beginsel altijd verantwoordelijk voor hun kind. Door de scheiding kan het gebeuren dat zich conflicten voordoen tussen ouders, waardoor het kind het gevoel heeft in de knel te zitten. Omdat de scheiding voor ouders zelf ook emotioneel is, kan het soms lastig voor hen zijn om goed te luisteren naar de wensen van hun kind. Het is echter heel belangrijk dat de stem van ieder kind gehoord wordt, ongeacht de leeftijd van het kind, en dat zijn of haar wensen worden meegenomen ten aanzien van de scheiding alsmede over hoe de toekomst eruit gaat zien.


Het kan voor een kind soms knap lastig zijn om de eigen wensen helder te krijgen en richting de ouders aan te geven wat het echt wil. Misschien dat het kind bang is om één van de ouders te kwetsen of geen zin heeft om met de ouders te praten of dat er een juridische procedure op komst is. Dan kan een Kindbehartiger helpen. De Kindbehartiger praat met kinderen van verschillende leeftijden en heeft ervaring met scheidingssituaties, als ook het juridisch speelveld.

Kindbehartiger Focus 2 Be

WANNEER?

Ik kan als Kindbehartiger ingezet worden zodra de eerste stappen richting een scheiding zijn gezet. Zo is er direct voor het kind een veilige plek om zijn/haar gedachten te filteren, ideeën te bespreken en gevoelens te uiten. Als ouder weet je dan, dat er ondanks alle drukte rondom het regelen van de scheiding, je kind niet in de knel zal komen. De Kindbehartiger zal de communicatie en eventuele bemiddeling tussen kind(eren) en ouders te allen tijde stimuleren.


Zijn jullie als ouders verder in het proces of misschien zelfs al jaren geleden gescheiden, maar merken jullie dat jullie kind(eren) zich anders gaat gedragen, slechter presteert op school, stiller of juist veel drukker wordt? Dan zou het kunnen zijn dat jullie kind(eren) nog met onverwerkte emoties of met verwarrende gedachten rondloopt.


Het kan ook zijn dat jij als ouder (opnieuw) worstelt met bijvoorbeeld de omgang met je ex-partner, de omgangsregeling met je kind of het gedrag van jouw kind(eren).


Herken je bovenstaande situaties en voel je dat er meer aandacht voor je kind(eren) nodig is, wacht dan niet langer en neem voor je kind(eren) contact op met een Kindbehartiger.


Voor meer informatie: Beroepsorganisatie Kindbehartiger, neem contact met mij op of stuur een e-mail naar kindbehartiger@focus2be.nl

Kindbehartiger sinds 2015

REACTIES VAN OUDERS NA BEMIDDELING DOOR KINDBEHARTIGER KARIN:

'Ik wil je ongelooflijk bedanken voor je steun en hulp, want we hadden anders voor de rechter gestaan. Nu kan er weer gebouwd worden in plaats van afgebroken. Zonder jouw hulp was dit niet gelukt! Nogmaals heel erg bedankt.'

'Hartelijk bedankt voor je bemiddeling betreft de zorgverdeling. Ik waardeer je inzet voor de kinderen en indirect natuurlijk voor de ouders.'


Kindercoach

Kindercoaching is laagdrempelig, leuk, leerzaam en effectief.

Soms kun je als ouder tegen het gedrag van je kind aanhikken. Vaak zijn er allerlei verklaringen te bedenken voor het ongewenste gedrag (te laat naar bed, spannende tijd, verhuizing etc.) Maar als het ongewenste gedrag langer blijft aanhouden, is helemaal niet gek om een afspraak met een kindercoach te maken. Voor jouw kind is het fijn om zijn/haar moeilijkheid op te lossen en voor jou als ouder is het fijn om voor jouw kind een plek te hebben waar hij/zij met deze (tijdelijke) moeilijkheden terecht kan.

Kindercoach Karin Klein

Is er sprake van:

angst, boosheid, buikpijn

gedragsproblemen, pesten of gepest worden,

onrustige thuissituatie, onzekerheid,

rouw of scheiding

bij jouw kind?


Wacht niet langer tot het gedrag of een onwenselijke reactie op een situatie zich gaat vastzetten als patroon, maar HELP je kind door met hulp van een coach het patroon te doorbreken en het ongewenste gedrag om te 'turnen' naar positief/meer gewenst gedrag.


ROUW BIJ SCHEIDING

Als de ouders van een kind gaan scheiden, betekent het voor een kind dat het afscheid moet nemen van de situatie zoals deze was. Dit is een vorm van rouw. Een rouwproces verloopt onvoorspelbaar en is in tijd lastig aan te geven. Sommige kinderen gaan direct het rouwproces in, andere kinderen lijken pas met rouwen te beginnen wanneer ouders het gevoel hebben dat alles nu wel goed geregeld is. De heftigheid kan per kind verschillen. Zelfs onder broertjes en zusjes van dezelfde ouders kan het verschil in rouwen enorm groot zijn. Ieder kind is uniek! Jouw kind dus ook en ik begeleid jouw kind in zijn/haar proces in welke fase hij of zij ook zit.


ROUW BIJ OVERLIJDEN

Als een familielid van een kind overlijdt, is het voor iedereen duidelijk dat een kind rouwt om het verlies. Hóe een kind dat doet, is net als voor volwassenen, erg persoonlijk en van vele invloeden afhankelijk. Hoe gaat de ouder ermee om? Hoe reageren grootouders, broertjes of zusjes en andere familieleden? Een kind heeft de eigen emotie, maar spiegelt ook emoties van de mensen om hem/haar heen. Welke emoties en reacties zijn helpend? Welke maken het eigenlijk alleen maar moeilijker? Welke manier van rouwen past het beste bij jouw kind? Dat zal jouw kind ontdekken in de sessies die speciaal op de behoeften van jouw kind worden afgestemd. Alles kan, alles mag, niks is te gek.


ANGSTEN

Vindt jouw kind heel gewone dingen eng? Ziet jouw kind met regelmaat ergens tegenop of blokkeert jouw kind om een andere reden? Denk je dat jouw kind faalangst heeft?
Laat jouw kind daar niet mee door worstelen, dat is zonde! Het is mogelijk om deze angsten voorgoed achter zich te laten. Gun jouw kind die stap, zodat de wereld een stuk vriendelijker en veiliger voor hem/haar zal voelen.


Een kind is te leuk om zichzelf te verschuilen.


NEERSLACHTIG / VERVEELD

Voelt jouw kind zich al een tijdje niet blij of is zijn/haar humeur niet zoals je zou willen? Zou jouw kind nieuwe ervaringen willen, maar weet hij/zij niet hoe of waar te beginnen? Lijkt het alsof jouw kind aan weinig dingen plezier beleeft? Hoe fijn zou het zijn als jouw kind zich lekker in zijn/haar vel voelt en er weer een gezellige sfeer in huis komt?

Ik 'loop' graag even met je kind mee. Met behulp van oefeningen die bij jouw kind passen, wordt jouw kind zich (weer) bewust van waar het blij van wordt. Jouw kind gaat weer leren voelen wat bij hem/haar past, wat hij/zij wil en hoe hij/zij dit gaat doen.


BUIKPIJN

Klaagt jouw kind regelmatig over buikpijn? Heeft een bezoek aan de huisarts niets opgeleverd? Is er medisch niets aan de hand? Dan is de kans groot dat het een uiting van spanning of zorgen is.


Onder mijn begeleiding ontdekt jouw kind wat deze buikpijn eigenlijk wil vertellen. Wat het buikje nodig heeft om weer een rustig, tevreden buikje te worden.


ZIEKTE VAN EEN GEZINSLID

Wanneer een gezinslid ernstig ziek is, lijkt de wereld net even anders dan anders. Wat voorheen zo 'normaal' was, kan ineens bijzonder worden. De afspraken die vanzelfsprekend waren, moeten misschien wel veranderd worden. De zorg voor- en zorgen over het zieke gezinslid zijn continue aanwezig. Op sommige dagen wat meer op de achtergrond, maar toch altijd aanwezig. Dit is voor volwassenen al een heel intensieve situatie, voor kinderen natuurlijk ook. Daarbij kan de druk en spanning die dit met zich meebrengt het lastig maken om elk gezinslid op zijn eigen manier met deze situatie om te laten gaan. Voor kinderen in deze situatie ben ik een rustpunt, ik bied afleiding en steun. Ik heb tijd en aandacht voor jouw kind. Samen creëren we ruimte voor de gedachten, emoties en eventuele fysieke reacties en leert een kind hoe het ermee om kan gaan.


RECENSIES VAN OUDERS NA ENKELE KINDERCOACH SESSIES

Door ons hele eenvoudige methoden aan te reiken heeft Karin geholpen om de dagelijks terugkerende buikpijn van onze zoon te laten verdwijnen. Karin, bedankt!''

Mijn zoon voelde zich op de eerste afspraak al heel vertrouwd met Karin. Hij vond het leuk dat hij tijdens het praten gewoon mocht spelen. Hij is rustiger geworden en het is een blijer kind. Fijn dat we Karin om hulp hebben gevraagd.'


Begeleide omgang

Het kan soms, om diverse redenen, prettig zijn om de omgang tussen een ouder en kind(eren) begeleid te laten plaatsvinden. Mijn motto is: waar een wil is, is een weg. En zodoende zie ik altijd mogelijkheden om een omgangsmoment tussen de uitwonende ouder en kind(eren) te organiseren.


Denk hierbij aan complexe scheidingssituaties, ouder op afstand door bijvoorbeeld: detentie, wonen in het buitenland, of contactherstel tussen ouder en kind(eren).

Karin Klein

Coachingvoor groot & klein

Personal Coach

Kindbehartiger

Kindercoach

BegeleiderHet Mattenspel

Sparring partner

Begeleide omgang

Contact tarieven en reviews

Praktijkruimte coaching:

Ik kom bij je thuis, op het werk of maak gebruik van diverse praktijkruimtes in jouw omgeving. Binnen, maar ook zeker buiten zijn er fantastische plekken voor coaching. Altijd in overleg en rekening houdend met jouw wensen.

Telefoonnummer:

06-15460779


E-mail: info@focus2be.nl


KvK: 63219700

AGB: 98104124

Privacyverklaring

Kindbehartiger sinds 2015